lauantai 30. heinäkuuta 2011

RUOKABLOGI

Jee, ruokablogi on palannut.
Ihan vain siksi että vietän juuri töissä mukavaa neljän päivän aamuvuoroputkea, ja yritän tässä nyt pysyä hereillä ainakin iltaseitsemään saakka, että saisin sitten yöllä edes vähän nukuttua ja olisin pirteä ja iloinen kello varttia vaille neljä aamulla. Mikäs sen parempaa hereilläpysymispuuhaa kuin ruoanlaitto (jos nukahdan, niin kuolen kun talo palaa yms).
Aivoni ovat kuitenkin sen verran zombietilassa, että pitäydyn melko yksinkertaisissa ruokalajeissa: tällä kertaa valmistan siis sienirisottoa, hurraa! Tää o hei sit viel niinku mun oma resepti. Et tota.

1. Ihan aluksi suosittelen kauppaanmenemistä. Sieltä kannattaa ostaa ainakin risottoriisiä (juntit ja nevarit käyttävät risottoon tavallista riisiä, lol), sipulia ja herkkusieniä ja halutessaan esimerkiksi parmesanjuustoa. Lisäksi ruokaan sopivat mainiosti esimerkiksi herneet. Oletan, että joka kodista löytyy esim. öljyä paistamiseen, mustapippuria, suolaa ja kasvisliemikuutioita, mutta JOS EI LÖYDY niin osta niitäkin.

2. Levitä kaikki tavarat ympäriinsä mahdollisimman sotkuisesti. Sen jälkeen laita n. litra vettä kiehumaan ja kasvisliemikuutio (halutessasi voit korvata tämän jollain ihQlla maustesekoituksella) sekaan. Odotellessasi veden kiehumista voit pilkkoa sipulin ja herkkusienet.


3. Veden kiehuttua siirrä se johonkin astiaan pois tieltä kattilasta. Tätä ei tietty tarvitse tehdä jos omistat kaksi TOSI HYVÄÄ kattilaa. 


4. Paista pilkottuja sipuleita hetkisen aikaa, lopulta heitä sekaan myös n. 3dl risottoriisiä. Paista koko sörsseliä sen aikaa, että riisi muuttuu hiukan läpikuultavaksi.5. Kun riisi näyttää hienolta, laske lämpötilaa reilusti (12 -> 5) ja odota hetkinen. Sitten ala annostella pieninä annoksina (1-2 dl) sitä jonnekin siirtämääsi vettä riisin + sipulin joukkoon. Anna veden imeytyä kokonaan, ennen kuin lisäät sitä. Veden imeydyttyä lisää taas pieni annos, odota, ja lisää taas, kunnes vesi loppuu. Tähän menee arviolta 30-60 min.  


 6. Kun kaikki vesi on imeytynyt riisiin, viskaa pilkotut herkkusienet sekaan.


7. Visko sekaan parmesanjuustoa niin paljon kuin haluat (itse laitoin ehkä 1 dl). Jos olet suuri juustofani, laita hitosti. Jos olet läski, voit lisätä myös esimerkiksi voita tai muuta paskaa sekaan. Jos sulla oli niitä herneitä / muita asioita jota välttämättä haluat ruokaasi laittaa, lisää ne vaikka nyt.

8. Maista koko sörsseli mustapippurilla ja suolalla.


9. Mäys.

t. et kyllä ikinä arvaa

PS. Olen pysynyt hereillä jo melkein kaksi tuntia työvuoron loppumisen jälkeen. Eihän tää oo vaikeaa.

PSS. Oli nii hyvä et oli pakko kokeilla itse ja vähä modata, eli lykkiä sinisimpukoita sekaan. Hyvää tuli!

t. se toinen tyyppi

1 kommentti: