torstai 21. huhtikuuta 2011

Käsityötaidottoman käsityö-DIY

Hei vain!
Tänään päätin olla oikein erityisen ahkera, joten suoritin alusta loppuun muuan ikuisuusprojektin, jota olen suunnitellut noin kahden vuoden ajan.
Mulla on siis eräs hieno pipo, jonka sain isältäni vuonna 2007 (sitä edelsi toinen melkein samanlainen niin ikään isältäni saamani pipo vuodelta 2006) mutta valitettavasti vuosien varrella kyseisen päähineen kunto oli hieman kärsinyt. Pipo oli päähäni yli-iso ja se tuppasi tipahtelemaan aina vaikeissa paikoissa. Tämän lisäksi se oli myös täysin muodoton ja näin ollen typerän näköinen.


Tänään kun sattumoisin minulla oli mahdollisuus päästä ompelukoneen ääreen, ja käytössäni oli vielä kankaitakin, päätin ryhtyä tuumasta toimeen. Tässä vaiheessa on syytä ehkä huomauttaa vielä siitä pikkuseikasta, että vaikka toinen isoisäni oli ammatiltaan vaatturi ja toinen verhoilija, olen silti yksinkertaisesti aivan kädetön kaikessa käsityöhön liittyvässä, ja käsityönumeroni yläasteella oli muistaakseni 7 jonkin aikaa, kunnes onneksi sain päättötodistukseen sen kohotettua, en kyllä tiedä että millä lahjoilla. No. Anyway.

Aloitin etsimällä oikeanvärisen (keltaisen) kankaan ja lankaa. Laitoin ompelukoneen kuntoon ja leikkasin ensin kankaasta sopivankokoisen palasen joka kattoi sopivasti n. puolet piposta. Käänsin pipon väärin päin ja ompelin palasen paikoilleen. Tämän pointtina oli, että kangas ryhdittäisi pipoa alhaaltapäin, että se pysyisi muodossaan eikä roikkuisi typerästi kuten se ennen korjausta teki. Seuraavaksi leikkasin toisen, pienemmän palasen, jonka ompelin kiinni pipon ylöspäin tulevalle sivulle, että se ei lörpähtäisi siitä kohtaa vaan pysyisi niin kuin kunnon hipsterpipon kuuluukin. Selitys saattaa kuulostaa varsin epäselvältä, mutta kangaspalat ommeltiin siis pipon nurjalle puolelle, toinen kappale siis takaraivon kohdalle (kuvassa vasemmalla) ja toinen päälaen kohdalle (kuvassa oikealla). :)

Tuntuu kuin olisin saanut lätsäni takaisin kuolleista. Jos sinulla on vanha ja kulahtanut hipster-pipo, muista ottaa tästä postauksesta mallia sen korjaamiseen. Erityisesti jos olet surkea käsitöissä ja sinulla on korjaamiseen käytettävissäsi noin 20 minuuttia aikaa.  Minun päähineeni pelastui! Thank you God!

 t killinki

PS. Tein tämän muuten tasan siksi, että tämä liittyy edellisen postaukseni teemaan: taisin luvata pukeutua loppuviikon keltaiseen. Nyt se on mahdollista kun on oikeanvärinen hattukin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti