lauantai 14. toukokuuta 2011

Moi.
Mun mielestä matkustelu on aika kivaa, ja sitä pitäisi kaikkien (siihen kykenevien) harrastaa enemmän. Jos mikään ei estä, niin kaikkien pitäisi aina tilaisuuden tullen lähteä tutkimaan eri kolkkia maapallolla.
Minä olen käynyt melko monessa paikassa, mutta en silti missään tapauksessa tarpeeksi monessa. En ole koskaan käynyt Etelä-Amerikassa, Afrikassa enkä Australiassa (ja Oseaniassa...) ja myönnän myös, etten ole käynyt Etelänavallakaan. I'm so lame.
Edellinen matkani sijoittui Istanbuliin tämän vuoden helmikuussa. Istanbul on kaupunkina siitä aika jännä, että se sijaitsee kahden maanosan alueella. Exciting! Se oli muutenkin aika miellyttävä kaupunki, jos ei lasketa huonoa säätä joka valitettavasti juuri osui matkamme kohdalle. Ei siinä silti mitään. Oikealla olevassa kuvassa näette millainen oli ilmeeni, kun vierailimme Topkapi-palatsin haaremissa ja poikaystäväni ehdotti että jäisin sinne asumaan.

Elämäni paras matka oli ehdottomasti InterRail-reissu, jonka tein kesällä 2009.  Kävin hiukan yli kuukauden aikana ainakin kahdessatoista maassa (nopeasti laskettuna) ja näin, koin ja opin hurjasti kaikkea uutta, muun muassa sen miten kustaan oikeaoppisesti serbialaisen pikajunan lukitussa makuuvaunussa. Yllättävistäkin taidoista saattaa joskus olla hyötyä! Reilaaminen on joka tapauksessa ehdottomasti parasta, mitä olen tähänastisen elämäni aikana keksinyt tehdä. Olemmekin lähdössä jälleen vuoden päästä eli 2012 koluamaan Eurooppaa.


Seuraava matkani tulee olemaan perheeni kanssa Ranskaan heti kesäkuun alussa. Olemme asuneet Ranskassa yhteensä melkein 2 vuotta, ensin kun olin rääpäle, ja toisen kerran kun olin vähän vähemmän rääpäle. Ideana on vähän niin kuin mennä katsomaan että mikä siellä on meininki nyt, melkein 10 vuotta myöhemmin. Kävin kyllä Ranskan asuinseudullani reilatessani, mutta ilman autoa emme päässeet ihan perille asti, asuinpaikkani kun oli aivan minimaalinen pikkukylä, jonne ei kulkenut hieman isommasta kaupungista minkäänlaista julkista kulkuvälinettä whatsoever. Joten nyt sitten pääsen näkemään että onko kaikki muuttunut yms yms yms. Jännittävää, enkä todellakaan malta odottaa! Ai niin. Kuvat vielä: ylemmässä demonstroin kuinka Malmön juna-asemalla (joka oli muuten ihan paska mesta) nukutaan korrektisti, ja alemmassa kuvassa olen raivo_muumi, koska hostellin etsiminen / löytäminen on hankalaa Biarritzissa. Olen joskus muutenkin taipuvainen raivo_muumeiluun.

No, tämän postauksen idea oli joka tapauksessa fiilistellä matkustelun ihanuutta ja jännittää vähän seuraavaa matkaani, joka alkaa jo - tittididii - 25 päivän päästä! Woohoo.

Nyt siis katson yksin himassa euroviisuja ja harmittelen sitä ettei mitään jännää tapahdu.

killinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti