tiistai 3. toukokuuta 2011

The power of Wikipedia

En tiedä kuka alunperin keksi Wikipedian, mutta joka tapauksessa se on nettisivu, jota ilman en enää voisi elää. Wikipediasta löytyy aina kaikki tärkeä ja tarvittava, ja jostain syystä sitä aika usein löytää itsensä koluamasta loputtomia satunnaisartikkeleita. Linkkejä klikkailemalla pääsee Plioplatecarpinaedinosauruksesta kuudella klikkauksella Staliniin.

Mitä ihmiset lukevat Wikipediaa selaillessaan? Silloin kun en lue tyhjänpäiväisten nevarileffanäyttelijöiden elämäntarinoita tai surkeiden leffojen / tv-sarjojen juonikuvauksia, saatan lukea jotain kiinnostaviakin juttuja. Esimerkiksi persoonallisuushäiriöt ovat erittäin kiinnostavia.
Siksi olenkin viettänyt aika suuren osan elämästäni (arvioisin että yhteensä varmaan parisenkymmentä tuntia) koluten erilaisia persoonallisuushäiriöitä koskevia artikkeleita. Wikipediasta.
Tänään olen käyttänyt aiheen tutkimiseen puoli tuntia ja discoverannut uusia asioita, joista en ennen tiennytkään. No, kaikki tietävät mitä tarkoittavat sanat "psykopaatti" tai "narsisti", mutta entäpäs persoonallisuushäiriö nimeltä malignant narcissism, jossa yhdistyvät olennaisimmat ominaisuudet kahdesta edellämainitusta häiriöstä? Tai kuinkas usein sitä tulee pohdittua, kärsiikö joku tuttu vaikka borderline disorderista?
En tiedä olenko sitten itse sekopää tai jotain, mutta jostain syystä tämäntyyppiset aiheet ovat aina kiehtoneet minua. Am I a weirdo? Tämän lisäksi minua kiinnostavat edelleenkin ne turhien ihmisten elämäntarinat.
Joka tapauksessa voisin viettää, ja vietänkin, Wikipediaa selaillessani tunteja. Onneksi tämä on varsin yleinen harrastus, sillä mikäpä sen hauskempaa kuin Wikipediabileet!


killinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti