maanantai 16. toukokuuta 2011

Suomi

Ensi kertaa elämässäni mulla on isänmaallinen fiilis. Jei, hyvä Suomi!
Toisen erän lopussa, kun olin lähdössä viemään koiraa ulos erätauolla, ja Ruotsi johti 1-0, olin jo päättänyt mennä nukkumaan katsomatta matsia loppuun. Onneksi kuitenkin juuri ennen kuin astuin ovesta ulos, Suomi tasoitti tilanteen, ja kolmas erä menikin muuten sitten melko hysteerisesti nauraessa... Ihanaa. Ei tämä siltikään minusta lätkäfania tehnyt, mitä nyt vaan fiilistelen.

Tänään taas lääkäriin (tällä kertaa työterveyspuolelle) selvittämään tätä ihmejuttua. Onneksi kuitenkin on kolmanneksi viimeinen maanantai töissä - ja tänään sitten vihdoinkin sataa. Hip hei, joku voikin varmaan arvata että kun se sade vihdoinkin tulee niin eihän mulla sitä sateenvarjoa sitten tietenkään mukana ole.
Tämä viikko tulee olemaan tavallista kiireisempi, sillä minulla on enää 8 päivää aikaa hakata kallooni uudestaan kaikki pääsykokeissa osattavat asiat, jotka kyllä mielestäni handlaan jo ihan perushyvin. Saa nähdä riittääkö se. Tästä lähtien siis puhun pelkkää englantia ja analysoin kaikki lauseet joita muut suustaan päästävät, ihan vain harjoituksen vuoksi.
Esimerkiksi otettakoon vaikkapa eräs tuttuni Facebook-status, jossa on selkeästi käytetty external deviationia. Status sopii jopa teemaan:

"I go gay for Granlund."

Deviationia kirjoittaja on selkeästi käyttänyt, koska sanontaa "I'd go gay for" on muutettu (kyse ei ole siitä että se olisi väärin, koska kirjoittaja on selkeästi vain halunnut kikkailla, I'm sure...). Lause on periaatteessa myös kieliopillisesti kyseenalainen, koska voisi kuvitella että tuollaisessa lauseessa kirjoittaja sanoisi mieluummin että "I would go", "I will go" tai "I'm going". Deviation on tietenkin externalia, koska se rikkoo lauseen ulkopuolista normia, ei mitään tekstin itsensä luomaa sellaista.
Olipa tylsää kun tähän jaksoin ryhtyä.

Terveisin chillinki

http://www.toothpastefordinner.com/073009/english-class-rules.gif

Edit: Hauska juttu. Menin Mehiläiseen vikisemään, koska Kallion terveysasemalla ei näemmä osata ottaa edes verikoetta oikein (koe otettiin väärään vuorokaudenaikaan ja paasto-ohje oli vääränlainen...) eli ei kun uusiksi vaan koko paska!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti