lauantai 28. toukokuuta 2011

70-luvun top 5

Koska olen niin lussu, etten pysty laittamaan 70-luvun (joka oli muuten ilmeisesti aivan mahtava vuosikymmen. Synnyin niiiiin väärälle vuosikymmenelle joka tapauksessa, samperi) parhaita elokuvia edes top 20 -listaan koska a) niitä on niin paljon ja b) kaikki ne hyvät ovat niin hyviä että joka sijalla olisi kymmenen leffaa jaetulla sijalla, teen sen sijaan 1970-luvun top 5 albumit -listan. Albumi, siis CD, siis jonkinlainen jonkinlaisella levyllä (tai ihan sama, vaikka omakustannekasetilla) julkaistu kokonaisuus yhdeltä artistilta / yhtyeeltä (maailman paras soundtrack, American Graffiti ei siis pääse listalle koska artisteja on aivan liikaa). Lisäksi koska osa suosikeistani vaihtuu aina välillä, nämä ovat vain ja ainoastaan omat, henkilökohtaiset, tämänhetkiset suosikkini.
Jotta jännitys säilyisi, mennään vitosesta ykköseen, koska kukaan ei muutenkaan varmaan ikinä arvaa mikä ykkösenä on...

5. Electric Light Orchestra: Out Of The Blue (1977)
ELO, joka on yksi suurimmista bändisuosikeistani, on tehnyt monta loistokasta albumia, joista suosikkinani keikkuu tällä hetkellä kuitenkin Out Of The Blue ihan vaan siksi, koska se sisältää niin monta täydellistä biisiä. Siis täydellistä, hear that, Jeff Lynne? Esimerkkeinä Mr Blue Sky ja Wild West Hero. 


4. The Eagles: Hotel California (1976)
Tämä erityisesti siitä syystä, että aina kuullessani jotain biisiä tältä levyltä, se tuo mieleeni lapsuuden kesät mökillämme Nauvossa. Kun vihdoinkin opin käyttämään itse vinyylisoitinta ja kuuntelimme Hotel Californian ihan puhki. Parhaat biisit: Hotel California ja Life In The Fast Lane.

3. Joni Mitchell: Blue (1971)
Tällä levyllä tärkeintä on fiilis, joka on loistava. Lisäksi lisämahtavuutta tuovat loistokkaan kekseliäät lyriikat ja ihanat, yksinkertaiset sovitukset. Suosikkibiisini Carey ja All I Want.

2. Queen: A Night At The Opera (1975)
Kaikkien aikojen suosikkiyhtyeeni Queen oli tietysti parhaimmillaan juuri 70-luvulla (anteeksi kaikki te jotka pidätte enemmän kasari-Queenista). A Night At The Opera on aivan täydellinen kokonaisuus, ja stemmalaulun eeppisenä fanina olen tätä levyä kuunnellessani koko ajan ihan sanaton. Tällä levyllä (ja koko bändin kaikilla levyillä, itse asiassa) on pelkästään hyviä biisejä, joista parhaat ovat ainakin juuri nyt The Prophet's Song ja Seaside Rendezvous.

1. Fleetwood Mac: Rumours (1977)
Joo, tätä on paha sanoin kuvailla. Rumours saattaa olla paitsi 70-luvun myös kaikkien aikojen parhaat albumit -listallani. En tiedä kuinka paljon huumeita tätä tehdessä on vedetty, mutta ainakin taiteellinen tuotos on ollut pelkästään positiivista. Jokainen biisi on loistava, mutta parhaat ovat Go Your Own Way, You Make Loving Fun ja Songbird. 


Ensi lauantaina aion muuten laulaa Fleetwood Macia, kun työt loppuvat. Ja biisihän on sitten tietysti Never Going Back Again.

t. killinki (kukapa olisi arvannut?)

PS. Tiesinhän mä, että joku supertärkeä unohtui. No, jos nyt tekisin uudestaan niin ELOn tiputtaisi listalta tietysti The Clashin London Calling (1979).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti